сряда, 23 февруари 2011 г.

Лари Кинг - кралят се завръща


Телевизионният журналист Лари Кинг, който през декември напусна своето шоу по СиЕнЕн "Лари Кинг лайв" ще стартира през април комедийни представления, посветени на неговия живот и работа.

неделя, 13 февруари 2011 г.

Приказка за любовта




Защо сравнявам любовта с приказка, защото тя си е една неразказана приказка. Всеки я разбира по свой собствен начин. За едни тя е всеотдайност, за други е близост, а трети твърдят, че тя се изпитва трудно и е само една за цял живот.
Може би са прави, а може и да не са! Но аз ще ви кажа...какво за мен е любовта. Тази, която всеки от нас си признава поне 1 път, че изпитва.

Казвал съм, че обичам...,но само 1 път се замислих над думите си. Вярвали ли сте някога, че на земята има човек, който не познавате, но като го видите .. все едно се познавате от цяла вечност..е аз срещнах такъв човек..

..всичко се случи преди около година. Започнало невинно..се превърна в приказка за любовта. Един слънчев ден..след като се връщах от Бургас (там бях за Spirit of Burgas).. реших да мина през Варна. Ще попитате защо? И аз веднага ви казвам...там ме чакаше Йоана! Знаете ли какво ми направи впечатление..не друго,ами че идваше от страната на слънцето..и то ме заслепяваше. Та чакам си аз на избраното предварително място...пуснал 8 дневна брада...невчесън...с кофти синя риза на палмички...изобщо ужас..та Йоана идва и слънцето я гали. Тя все едно идваше от самото слънце. Карачетата и докосваха едва..едва земята, защото не можех да си представя, че това невероятно създание идва от планетата земя. Първото нещо, което направих..дори преди да и кажа.."-здравей, приятано ми е", бе да я прегърна, за да усетя, че тя е истинска.
Бих дал всичко всеки ден да се запознавам отново с нея, защото отминалия ден, в който бяхме заедно бе най-вълшебния и приказан в живота ми. Не ... не се е случило нищо невероятно, просто беше един необикновен ден, в който си говорихме близо 7 или 8 часа. Говорихме си за всичко...ходихме боси из града, ходихме боси по тревата..., но всичко друго не ме интересуваше...интересуваше ме само тя. С нейната вълшебна усмивка, която може да разтупти и най-тъжното сърце..нейната усмивка може да те излекува.

Ето как започна нашата приказка...,но приказката се пише от двама. Сега аз ще започна да я пиша.., а ти мила моя Йоана Жекова ще я довършиш...

...Йоана Жекова..от деня, в който те видях ти присъстваш в мислите ми непрекъснато. Всичко, което е свързано с теб ме кара да се усмихвам. Исках да ти напиша картичка...но едва ли малкото пространство щеше да ми разреши да ти напиша всичко, което искам...
...искам да ти кажа, че те обичам, че ти благодаря..за търпението, нервите, красивите мигове...благодаря ти за топлотата, за доверието и откровенността, която ни държи заедно.

Заслужаваш всеки ден да ти казвам едно благодаря и всеки ден да ти казвам, че ти си онова красиво цвете, което аз видях през онзи приказен ден...и завинаги остана в съзнанието ми...душата ми...и най-вече сърцето ми.

И последно...честит Свети Валентин Любов моя! Обичам те и искам да го знаеш!

T-ROCK TV СТАРТИРА



Телевизия T-Rock TV гарантира истински рок 24 часа в денонощието и специализирани предавания посветени на различните стилове

T-Rock TV стартира на 10 февруари с разнообразен, но винаги истински рок, Unplugged концерти на български групи и специализирани предавания. Телевизията ще покаже многото лица на рок музиката и ще работи в подкрепа на българската рок сцена.

Новата музикална телевизия ще представя рок културата от последните четири десетилетия - Classic Rock и Heavy Metal, Alternative, Modern, Punk Rock, Mainstream rock, Britrock и други. T-Rock TV активно ще подкрепя българската рок музика, без да се страхува да покаже ъндърграунд културата у нас.

Програмен директор на T-Rock TV е Евелина Павлова - човек с дългогодишен опит в музикалните електронни медии. Тя е била програмен директор на радиостанциите Mila Gold, FM+ и Star FM, а сега приема проекта като ново предизвикателство и вярва, че рок музиката има много лица и феновете ще се радват да ги видят.

“T-Rock TV е първият от поредица телевизионни проекти, които ще стартират в портфолиото на TMG. Целта ни е да предложим на зрителите различни канали за забавление и развлечение и да приложим стил на работа, нов за медийния пазар у нас.” сподели Михаил Въжаров, маркетинг мениджър на TMG.

Екипът на T-Rock TV вярва, че рокът е музиката, която има силата да обединява и разчита на активна комуникация с феновете и колегите от останалите рок медии.

T-Rock TV ще се разпространява в основен пакет на водещи телекомуникационни (кабелни и IPTV) оператори.

петък, 11 февруари 2011 г.

Филмов петък

Петък е! За тези, които ще си останат вкъщи (като мен) ще препоръчкам някой хубав стар или нов български филм. Няма нищо по-хубаво от това да си пуснеш едно отпускащо или интересно българско филмче. Най-малкото, защото киното в България не отстъпва по нищо от европейското.

Изборът ми днес е: "А днес накъде?"



Участници:

* Режисьор: Рангел Вълчанов
* Сценарист: Рангел Вълчанов, Георги Данаилов
* Актьор: Рангел Вълчанов, Петър Попйорданов, Николай Урумов, Georgi Staykov, Светозар Кокаланов
* Актриса: Ани Вълчанова, Албена Ставрева


За филма:

26 младежи, избрали театъра за своя професия, са изправени пред невидима изпитна комисия. С какви отговори да се измъкнат от ужасните манипулации, само и само да спечелят големия шанс на своя живот – единствения си живот? Това е историята на филма А сега накъде, създаден преди 20 години.

Ето че днес те се събират на коктейл, за да отпразнуват знаменателната годишнина. В тази нощ на спомени, сблъсъци и разтърсващи откровения се редуват еуфория и носталгия. Героите сравняват своите някогашни надежди с днешните си стремежи, лудостта и ентусиазма на младостта с днешното ежедневие.

Доколко са се предали на рутината, депресията и неизбежните бръчки, изрязани през тези 20 години? А днес накъде?

Е надявам се да ви хареса.

сряда, 9 февруари 2011 г.

Представям ви книгата


"Виртуална реторика от дневниците до социалните мрежи"

Книгата представя особеностите на общуването във виртуална среда, както и на Weв 2.0. В голямата си част изложението се основава на резултати от проучвания на блоговете и блогосферата в България и онлайн медиен дебат върху блоговете. Специален акцент на изследването представлява опитът за актуализиране на категориално-понятийния апарат на реториката в контекста на новите, онлайн реторически практики. За целта в края на книгата е включен речник на основните и специфични термини, използвани във връзка с нуждите на теоретичния обзор, методическата рамка и резултатите от изследователските анализи.

Авторката - доцент д-р Иванка Мавродиева е дългогодишен преподавател по бизнескомуникация, връзки с обществеността, реторика и академично писане в СУ "Св.Кл.Охридски". Виртуална реторика е пореден изследователски проект на доц. Мовродиева в областта на реториката и академичното писане, на които тя е посветила над 60 статии, както и монографиите Интервю за работа (2002), Европейската и атлантическата интеграция на България – реторически аспекти (2004), Академично писане (2005), Как да презентираме успешно? (2007).

В България много неща стават случайно




Лазар Колев "случайно" убил сестрите Белнейски?!
Интересно ми е как в България думата случайност стана нарицателно на почти всичко престъпно.

Ден първи


Денят започна с малко физкултура на ''езика''